Verlovingstijd

Auteur: Maarten 't Hart 

EUR 29.95

Jaar0Uitgever 
ISBN9789047606963Pagina's0

Luisterduur ca. Minuten

Na de begrafenis van hun stiefvader vertelt een hoogbejaarde moeder aan haar twee zoons dat haar huwelijk met hun vader een vergissing was.
De verteller is een van die zoons. Het is echter maar de vraag of hij, zo dat al mogelijk is, zélf de juiste partnerkeuze heeft gemaakt.

Verlovingstijd speelt zich af in Maassluis, eind jaren veertig. In het stadje vestigt zich een fietsenmaker die fout was in de oorlog.
Twee verschoppelingen, de zoon van de fietsenmaker en een zoon van een rioolwerker, vinden elkaar. Hun hechte vriendschap wordt echter steeds beproefd omdat de fietsenmakerszoon al sinds de bewaarschool de vriendinnetjes afpakt van de rioolwerkerszoon.
Zelfs later, als ze beiden in Leiden studeren, blijft dit patroon binnen hun vriendschap gehandhaafd, totdat het uiteindelijk, op onthutsende wijze, wordt doorbroken.

Jeroen Willems is sinds zijn afstuderen in 1987 aan de Toneelschool Maastricht een veelgevraagd acteur in binnen- en buitenland.
Zijn veelzijdig talent mag blijken uit optredens in talloze theaterproducties waaronder La Musica 2 van Marguerite Duras, films waaronder Nynke, televisieproducties waaronder in Bij ons in de Jordaan en Stellenbosch.
Naast vele andere prestigieuze theaterprijzen zoals die van de beste acteur in het Edinburgh Theater festival, heeft hij in 2004 de Louis d’Or ontvangen voor zijn prachtige voorstelling Brel, de zoete oorlog.

In 2009 wint Jeroen Willems de eerste prijs voor het beste luisterboek van 2008 met het luisterboek Extreem luid & Ongelooflijk dichtbij. De jury vindt Willems’ uitvoering zeer geslaagd: ‘Alles wat Jeroen Willems aanpakt blijkt te lukken, of het nu acteren, zingen of voorlezen is. Maar wat écht knap is, is dat hij met zijn volwassen stem in de huid van een hoofdpersoon van negen jaar kruipt. Dat lukt hem zonder dat het kinderachtig wordt.’ Dat ontsnapte kalveren in eerste instantie als verantwoordelijken voor het ontstaan van dit boek moeten worden aangewezen, is een onthulling die Maarten ’t Hart graag zelf en met veel gevoel voor detail aan de luisteraar vertelt. Een prachtig authentiek autobiografisch slotakkoord.

Voorgelezen door Jeroen Willems. Met een nawoord van Maarten ’t Hart.


volg booktrader.nl op twitter volg booktrader.nl op facebook

Snelst groeiende tweedehands boeken website: booktrader.nl