Tonke Dragt pakket

Auteur: Tonke Dragt 

EUR 79.95

Jaar0Uitgever 
Pagina's0

Luisterduur ca. Minuten

Drie van de beste luisterboeken van Tonke Dragt!

<b>De brief voor de koning</b>
Een spannend en meeslepend verhaal met een universeel thema, met kinderen als volwaardige hoofdpersonen.

<b>De zevensprong</b>
Frans van der Steg is de meester van de vijfde klas. Hij vertelt zijn leerlingen avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd.

<b>Geheimen van het wilde woud</b>
Dit luisterboek speelde zich af lang geleden in de fictieve Rijken van koning Dagonaut en koning Unauwen.

De verhalen van Tonke Dragt (1930) spelen meestal in een fantasiewereld, maar zijn zo gemaakt dat je gelooft dat het allemaal echt zou kunnen gebeuren. Je reist met haar naar vreemde landen en andere tijden en naar een wereld naast de onze. Hoe dan ook, spannend zijn haar verhalen altijd.

Toen ze nog heel jong was maakte Tonke Dragt al boekjes en stripverhalen. Samen met een vriendinnetje schreef ze verhalen, in de tijd dat zij in de oorlog in een Japans gevangenkamp zat. Deze verhalen stonden in haar eerste boek Verhalen van de tweelingbroers. Kort na elkaar verscheen een aantal dikke boeken van haar hand. Nadat in 1973 De torens van februari was uitgekomen, bleef het een tijd stil rond haar persoon. Pas in 1982 kwam er een nieuw boek uit. In 1992 beloofde ze dat ze de opvolger zou maken van Aan de andere kant van de deur. Dat is tot nu toe jammer genoeg niet gelukt. Tonke Dragt kreeg in 1976 de Staatsprijs voor Kinder- en Jeugdliteratuur. In 2004 ontving ze voor De brief voor de koning de Griffels der Griffels, een prijs ter gelegenheid van de 50ste Kinderboekenweek. (Bron: Leesplein)

voorgelezen door Victor Löwe


volg booktrader.nl op twitter volg booktrader.nl op facebook

Snelst groeiende tweedehands boeken website: booktrader.nl