Jane Austenpakket

Auteur: Jane Austen 

EUR 36.00

Jaar0Uitgever 
Pagina's0

Luisterduur ca. Minuten

De romans van Jane Austen hebben al generaties lezers geboeid en gecharmeerd. De thema’s die zij begin 1800 beschrijft zijn al eeuwen gelijk gebleven en worden met een diepgaand inzicht en een warm gevoel voor humor afgeschilderd.

Trots en Vooroordeel
Jane Austen Elizabeth Bennet, met haar sprankelende, levendige geest is de heldin van Trots en Vooroordeel. Met haar gevoel voor humor en haar oprechtheid geldt zij als een van de meest geliefde romanpersonages van Jane Austen.

Verstand en Gevoel is een fascinerend zedenspel waarin de twee zusters Dashwood twee verschillende eigenschappen vertegenwoordigen. Elinor is tactvol, gereserveerd en beheerst – Marianne is impulsief, extravert en emotioneel.

Een prachtig verhaal over twee jonge vrouwen zonder vermogen of inkomen die zich allebei op hun eigen manier inspannen om een partner te vinden, zonder hun integriteit te verliezen.


Elizabeth’s kennismaking met de trotse Darcy en de charmante Wickham bepalen snel haargevoelens ten opzichte van allebei. Maar door allerlei gebeurtenissen, die zowel haarzelf als haar dierbare zus Jane overkomen, wordt zij gedwongen deze mening te herzien, en de confrontatie met zichzelf aan te gaan. Dankzij haar heldere verstand en oprechtheid is ze telkens weer in staat om de humor van de situatie in te zien.

Jane Austen werd geboren op 16 december 1775 in Steventon, Hampshire (Engeland). Haar ouders waren George en Casandra Austen, ze had zes broers en een zuster. In haar romans kwamen vaak familieomstandigheden voor, zoals die in haar eigen familie voorkwamen. In haar werk spelen de onderlinge relaties van de personages een grote rol, of de relaties tot een bepaald thema. Op een scherpzinnige wijze ontleedt ze de verschillende karakters, en brengt hun diepere motieven meedogenloos naar buiten. Ze laat op een subtiele, ironische manier haar minachting zien voor eigenschappen als domheid, egoïsme en snobisme.

Ondanks een aanzoek is Jane Austen nooit getrouwd. Zij stierf op 41-jarige leeftijd.
Haar eerste boek, Northanger Abbey, schreef zij op 20-jarige leeftijd, maar werd pas na haar dood in 1817 uitgegeven.

Sense and Sensibility (Verstand en Gevoel) werd in 1811 uitgegeven, gevolgd door Pride and Prejudice (Trots en Vooroordeel) in 1812. Later volgden Mansfield Park, Emma en Persuasion (Overtuiging).

Ingesproken door Vera Hilhorst.


volg booktrader.nl op twitter volg booktrader.nl op facebook

Snelst groeiende tweedehands boeken website: booktrader.nl