Het Beste van Jan Terlouw

Auteur: Jan Terlouw 

EUR 50.00

Jaar0Uitgever 
Pagina's0

Luisterduur ca. Minuten

De mooiste,spannendste verhalen zijn nu samengevoegd tot het beste van Jan Terlouw.
Jan Terlouw is zowel een meeslepend verteller van spannende verhalen als een schrijver met een - maatschappijkritische - boodschap.


De meeste bekende zijn.
Oosterschelde Windkracht 10;

In de nacht van zaterdag op zondag 1 februari 1953 worden de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden getroffen door de Watersnoodramp, die een groot deel ervan onder water zet.
Ruim twintig jaar later naderen de Deltawerken hun voltooiing. De Oosterschelde is de enige zeearm die nog moet worden afgesloten. De overlevenden van de ramp in 1953 zijn blij dat de zee op die manier wordt tegengehouden, maar de jongere generatie denkt daar heel anders over. Als de getijdenstroom verdwijnt, zal ook een groot deel van de vissen in de Oosteschelde verdwijnen en dat moet voorkomen worden.

Oorlogswinter;
Michiel van 15 maakt de laatste bittere oorlogswinter van 1944/1945 mee. Eerst als toeschouwer, later betrokken bij het ondergrondse werk. In het dorpje aan de IJssel komt hij voor gevaarlijke opdrachten te staan. Heel alleen. Niemand mag hij in vertrouwen nemen, want misplaatst vertrouwen kan het hele dorp in het ongeluk storten. Met zijn eenzaamheid groeit zijn onafhankelijkheid. Ook in de moeilijkste omstandigheden staat hij alleen. Hij moet zijn eigen oordeel vormen, zijn eigen beslissingen nemen als een volwassen man.

Verfilmd en bekroond met de Gouden Griffel 1973. En nu ook verkrijgbaar als luisterboek.Briefgeheim;
Eva is de ruzie van haar ouders zat. Met haar vrienden Jackie en Thomas bedenkt ze een plan om hen eens flink te laten schrikken. Ze gaat een nachtje verdwijnen. Maar dan loopt alles anders dan ze dacht. Tegen wil en dank komt Eva een spionagenetwerk op het spoor dat er niet voor terugdeinst zijn vijanden uit de weg te ruimen..

Onlangs ook te zien in de bioscoop


volg booktrader.nl op twitter volg booktrader.nl op facebook

Snelst groeiende tweedehands boeken website: booktrader.nl