De brief voor de koning

Auteur: Tonke Dragt 

EUR 29.95

Jaar0Uitgever 
ISBN9789054446552Pagina's0

Luisterduur ca. Minuten

Een spannend en meeslepend verhaal met een universeel thema, met kinderen als volwaardige hoofdpersonen. Opnieuw uitgebracht naar aanleiding van de film van Pieter Verhoeff. Dit is het verhaal van de 16-jarige schildknaap Tiuri, die in de nacht voordat hij tot ridder zal worden geslagen een geheime opdracht krijgt. Hij moet een zeer belangrijke brief brengen naar de koning van het naburige Rijk van Unauwen. Het blijkt een opdracht met vele gevaren.

Tonke Dragt heeft voor De brief voor de Koning de Griffel der Griffels ontvangen. Daarmee is De brief voor de Koning het beste kinderboek geworden van de afgelopen vijftig jaar. Nu ook verfilmd met in de hoofdrollen Yannick van der Velde (In Oranje), Quinten Schram (Pietje Bell), Victor Reinier (Baantjer) en Daan Schuurmans (Polleke).

<b>Inhoud</b>
Inleiding: De ridders van koning Dagonaut
Deel 1: De opdracht
Deel 2: De tocht door het bos
Deel 3: Kasteel Mistrinaut
Deel 4: Langs de Blauwe Rivier
Deel 5: In de bergen
Deel 6: Ten oosten van de Regenboog Rivier
Deel 7: Ten westen van de Regenboog Rivier
Deel 8: Terug naar de Stad van Dagonaut

<b>Over de auteur</b>
De verhalen van Tonke Dragt (1930) spelen meestal in een fantasiewereld, maar zijn zo gemaakt dat je gelooft dat het allemaal echt zou kunnen gebeuren. Je reist met haar naar vreemde landen en andere tijden en naar een wereld naast de onze. Hoe dan ook, spannend zijn haar verhalen altijd.

Toen ze nog heel jong was maakte Tonke Dragt al boekjes en stripverhalen. Samen met een vriendinnetje schreef ze verhalen, in de tijd dat zij in de oorlog in een Japans gevangenkamp zat. Deze verhalen stonden in haar eerste boek Verhalen van de tweelingbroers. Kort na elkaar verscheen een aantal dikke boeken van haar hand. Nadat in 1973 De torens van februari was uitgekomen, bleef het een tijd stil rond haar persoon. Pas in 1982 kwam er een nieuw boek uit. In 1992 beloofde ze dat ze de opvolger zou maken van Aan de andere kant van de deur. Dat is tot nu toe jammer genoeg niet gelukt. Tonke Dragt kreeg in 1976 de Staatsprijs voor Kinder- en Jeugdliteratuur. In 2004 ontving ze voor De brief voor de koning de Griffels der Griffels, een prijs ter gelegenheid van de 50ste Kinderboekenweek. (Bron: Leesplein)

<b>Recensie</b>
'Tot ridder geslagen worden is een grote eer, maar Tiuri bewijst een ridder te zijn ook zonder ridderslag: bij een verzoek om hulp neemt hij een moeilijke opdracht over en volbrengt die na een gevaarlijke tocht. Dit ridderepos met motieven uit de Keltische en Germaanse sagenwereld gaat niet slechts over helden en schurken maar ook over mensen met goede en kwade kanten.' (Bron: NBD/Biblion)


volg booktrader.nl op twitter volg booktrader.nl op facebook

Snelst groeiende tweedehands boeken website: booktrader.nl