Alpenrood

Auteur: Robert Anker 

EUR 12.95

Jaar0Uitgever 
ISBN9789047602743Pagina's0

Luisterduur ca. Minuten

‘Het was laat in de middag toen wij in de oude Mercedes van Vic het Oostenrijkse stadje binnen dieselden waarvan ik de naam vergeten ben omdat Vic alles had geregeld. Hij had heimwee naar de bergen. Hij was aan rust toe. We zagen elkaar te weinig.’ Alpenrood is het verslag van een diepe vriendschap, die in de bergen een onverwachte wending neemt.


Over de auteur
Robert Anker (1946) debuteerde in 1979 als dichter met Waar ik nog ben. Daarvoor verschenen gedichten van hem in verschillende tijdschriften, waaronder De revisor. Het debuut was nog een traditionele dichtbundel, geïnspireerd door Ankers jeugd in het West-Friese Oostwoud.
Tijdens zijn studie in Amsterdam, waar Anker woont en werkt, schreef hij toneelteksten en gedichten. Inmiddels heeft hij ook essays over literatuur en kunst, verhalen en jeugdliteratuur op zijn naam staan en is zijn werk bekroond met prijzen als de F. Bordewijk-Prijs en de Herman Gorter-Prijs. Anker was redacteur van Tirade en doceerde Nederlands. Tegenwoordig is hij literair criticus bij Het Parool en wijdt hij zich fulltime aan het schrijverschap.


volg booktrader.nl op twitter volg booktrader.nl op facebook

Snelst groeiende tweedehands boeken website: booktrader.nl